O-nest 2013

Het 2e nestje van schapendoes Dorris met Kobus


ooievaars nieuw
Op 21 mei 2013 zijn er 5 teven en 2 reuen geboren! Alles is ok met de pups!

rode collage1

Om 3.00 uur ’s nachts is de eerste geboren en om half 8 ’s nachts de laatste.

luna net geborena dorris met pups kluitje
 net geboren nog met navelstreng  1e dag
lief alleen eten

De pups doen het prima. Ze groeien goed! Alle pups hebben hun geboortegewicht verdubbeld of haast verdubbeld. Dorris is ook nu weer een fantastisch goede moeder. Gisteren is ze voor het eerst de werpkist uitgekomen uit zichzelf. Gelukkig gunt ze zich nu even wat meer rust.Afgelopen nacht heeft ze voor het eerst naast de werpkist geslapen ipv. er in. Zodra de pups maar een piepje geven zit ze er weer in. Verder slapen en drinken de pups nog veel. Ze ondernemen af en toe pogingen om te lopen. Dat lukt natuurlijk nog niet maar de oefeningen zijn begonnen.

 8e dag:

rondje plankje hoofdje

Vandaag 1 juni lopen er al een paar. Van Koe is er één oogje half open. De rest zal morgen volgen denk ik.
Het haar gaat ook al wat groeien. Bij sommige zie je de slag al wat komen.

hand1 synchroon hartje twee
 tweea  mama met kind  vijf

2 juni. De pups kunnen allemaal op hun benen staan en wat pasjes zetten. De oogjes zijn bij allemaal nu open. Verder slapen zij nog veel en maken blafgeluidjes in hun slaap.

4 juni. Vandaag hebben wij de doodligrand eruit gehaald. De leefruimte is gelijk weer een stukje groter.

route 66 nieuwkopie rebelsje kleinkopie number 1 kleinkopie luna kleinkopie
 boedha kleinkopie  koe kleinkopie  jingle bell kleinkopie  15 dagen oud

5 juni. Er waren een paar pups die buiten de werpkist wilden gaan kijken. De leefruimte is nu vergroot met de ren eraan vast. Zo kunnen ze niet verdwalen!

7 juni. De pups zijn vandaag voor de eerste keer ontwormd. Ze hebben hier geen last van gehad. Het middel vonden ze niet lekker, maar gelijk bij Dorris drinken daarna deed ze goed.
Vandaag zijn we ook begonnen met het bijvoeren met rijstebloempap. Dat ging nog niet van harte, maar uit ervaring weten wij dat dit morgen weer anders zal zijn. Dan heb je kans dat ze er gelijk van smullen!

rijstebloem hekwerk slapen op mama

12 juni. Vandaag hebben de pups voor het eerst vlees gegeten. Wat vonden ze dit lekker! Ze spelen al wat met elkaar en proberen schijngevechten uit! Zo ontdekken ze elkaar.

spelen pap achter elkaar kus1

15 juni. We hebben vanmorgen ontdekt dat de pups haast allemaal al tandjes hebben. Aan de bovenkant een aantal tandjes en vanonder een paar of nog net niet door. Ze zijn vandaag erg levendig, speels, blafferig en wat nog meer? Hierna vallen ze als een blok in slaap.
Dorris moet nu staand voeden anders past het allemaal niet meer…..

pups staand eten slapenden number 1 om en om

19 juni. De pups zijn gisteren voor het eerst naar buiten geweest. Het was erg warm dus na 10 minuten weer terug naar binnen. Ze vonden het helemaal niet eng! Vandaag hebben we het opnieuw geprobeerd en ze vonden het prachtig. Spelen en dan toch maar weer slapen in de buitenlucht.

potbuiten trio kiekeboe1 pot
 zomaar 2  zessen  rebelsje  onder tafel1

21 juni. De pups zijn voor de 2e keer ontwormd. Brr… vonden ze het weer, maar het is voor hun gezondheid dus…. Ze eten nu al Brintapap, vlees en geweekte en gepureerde brokjes. De een vindt vlees lekkerder en de ander de brokjes. Ze komen allemaal goed aan in gewicht.

kijken2 kijken1 kijken

25 juni. Een mooie dag om wat langer buiten te zijn:

88a 95a 82a 67a
 46a  74a  56a  42a

01 juli. Vandaag hebben de pups hun eerste enting gehad. Ze zijn gelijk helemaal onderzocht. Allemaal zijn ze goedgekeurd! We zijn met de auto naar de dierenarts gegaan. Dit was dus de volgende socialisatie. Langzaam aan komen ze in de wijde wereld.

luna maatje da dierenarts entinga

 

 chippen  02 juli. De pups zijn gechipt!
Ze hebben nu allemaal hun originele namen!
Olijke Zoef v.d. Zeeuwse Strange is hier aan de beurt!

De pups met hun echte namen:
collage-2015-07-22 goed

Nog wat foto’s van de laatste week:

schaal lw4 lw2

In het weekend van 13 juli 2013 zijn de meeste pups naar hun nieuwe baasjes gegaan. Zij waren allemaal heel blij. Kijk maar mee…

omar kommes luna de puna
zoef ayla naar huis maatje
kato naar huis