Schapendoezen om nooit te vergeten

Schapendoezen om nooit te vergeten …

Image4_1

Djip en Doesa, de twee schapendoezen waar alles mee begonnen is.
In 1995 werd een nestje geboren bij de fam. Proost in Oost-Souburg. 1 teefje en 3 reutjes. En ja, ik wilde dolgraag een teefje. Ik hoefde niet te kiezen, het ene teefje (Doesa) was voor mij.
In het nest kwam echter een reutje elke keer naar mij toe. Als het een teefje was geweest had ik het gelijk gekozen. Alle pupjes werden geplaatst. Na 11 maanden kreeg ik een telefoontje van de fokker. Er was een reutje wat herplaatst moest worden. Laat dit nu net de reu zijn waar ik zo’n zwak voor had in het nest. De volgende dag ben ik naar de eigenaren gereden en heb de reu meegenomen, dit met het idee hem weer te herplaatsen voor de fokker. Maar toen hij er eenmaal was……… kon ik geen afscheid meer van hem nemen. Zo is Djip in mijn leven gekomen. Doesa en Djip hebben een goed leven gehad. Doesa heb ik laten steriliseren om problemen tussen Djip en haar tijdens de loopsheid te voorkomen. Naderhand had ik hier spijt van. Het zou een lief moedertje zijn geweest.
Gelukkig heeft Djip nog voor een aantal nakomelingen gezorgd. Hij was dekreu voor de Nederlandse Schapendoesvereniging. Hij heeft eerst BIASCA PEPPER VAN ‘T SCHOLLEWOUD gedekt en hieruit zijn op 12-07-1999, 4 nakomelingen geboren.
Een aantal jaren hierna heeft hij DICKY DANCER VAN HET HAMMERBOSCKE gedekt en hieruit zijn op 14-06-2002, 9 nakomelingen geboren.

Doesa en Djip hebben mij dertien prachtige schapendoesjaren gegeven! Door hen ben ik besmet geraakt met het schapendoesvirus!!!

Lieverds bedankt!