Schapendoes Dorris

Schapendoes: Oons Dolly Dorris van Elsan´s Nust
Schapendoes Dorris

Dorris is haar roepnaam. Zij is geboren op 17 april 2009 in Almelo.

stamboom Dorris

ella1 teun_strand
Haar moeder:
Prinzess Ella van Snuffel Knuffel
Haar vader:
Stoere Teun van Wietse Sebastiaan

Onderstaand is zij te zien als pupje in het nest samen met haar broer en zusjes. De middelste pup is Dorris.
zwartwit_Small

Het hele nest met papa en mama. V.l.n.r. Papa Teun, Guusje, Gino, Dorris, Polle, Dj en mama Ella:
gezin dorris

Dorris is na 8 weken bij ons komen wonen. Wij verbleven op de camping in Luttenberg en zijn daar ook nog een aantal weken gebleven. In de bossen en bij het water genaamd “de Boksloot” hebben wij dagelijks met haar gewandeld. Het was er heerlijk toeven.
pup11

Eenmaal thuis had ze haar stek ook snel gevonden.
Ze is erg bijdehand en leergierig. Ze kijkt je dan met die oogjes aan alsof ze zeggen wil: ik doe het wel maar waar is de beloning? Ze is een echte `Spring in het veld`. Als ze eenmaal in zo´n bui is kun je haar niet meer bijhouden. Ze springt en draait al springend een 360 graden rond. Zo wendbaar! Prachtig om te zien. Het is een erg vrolijk dartel doesje. Zij doet haar naam volledig eer aan. Dolle Dorris!


pagina2
Dorris 6 maanden, nat van de zee en het strand.

We wandelen regelmatig over het strand met haar en onze andere honden,haar dochter de schapendoes Donder en haar zoon de schapendoes Gijs. Wandelen kun je het niet noemen! Rennend achter elkaar, buitelend over elkaar, spelend en elkaar uitdagend. Heerlijk om te zien!
De zee gaat ze echter niet in. Pootje baden is nog tot daar aan toe, maar het geluid en geweld van de golven is net iets te veel. Wat ze wel leuk vindt op het strand is andere honden uitdagen door tegen hen te blaffen. Kijk eens hoe graag ik speel.

schapendoes Dorris 1003522_735604433146435_1942748548_n

Dorris is een blauwschimmel schapendoesje. Tot op de dag van vandaag verandert ze nog steeds van kleur. Haar witte kraag is al erg donkergrijs geworden. Er is niet voor niets het gezegde: “Schapendoezen zijn net toverballen”.

Klik op de foto voor ware grote!:

dorris1 de en do1  

Schapendoes Dorris 1

Met Dorris wilden wij graag een nestje fokken. Zij is door de Vereniging de Nederlandse Schapendoes tijdens het schapendoesweekend in Lochem, september 2010, en op de Jongehondendag te Heteren, mei 2011, geïnventariseerd voor de fok.  De 2 inventarisaties hebben mooie rapporten gegeven. De 2e inventarisatie gaf als extra opmerking over het geheel: “Mooi totaalbeeld”. Wij hebben dan ook van de Fok Aangelegenheden Commissie van de Vereniging als uitslag “geschikt voor de fok” gekregen!

Op 6 juni 2011 is er bloed afgenomen en opgestuurd naar Bochum (Duitsland) voor de gPRA test. ( DNA gentest voor PRA). De uitslag: gPRA ++ (helemaal vrij, ook geen drager).

Dorris is dan ook 16 november 2011 gedekt door Machtige Boris van ’t Geuzenheim. Het nestje is geboren op 15 januari 2012. 6 pups waarvan 5 reuen en 1 teef! Zie: D-nest 2012

Dorris heeft haar 2e nestje gekregen op 21 mei 2013. De vader van deze mooie pups is Olivier Kobus Akqi van de Korte Toren. 7 pups waarvan 5 teven en 2 reuen! Zie: O-nest 2013

Dorris is nu gesteriliseerd en geniet van haar welverdiende oude dag!

banner juni2015 dorris kop
Dorris met dochter Donder Kop Dorris
dorris 9 jaar ok
Dorris 17 april 2018,  9 jaar