Demy de Tibetaan

 Demy de Tibetaanse Terriër
demy31-12-2004  –  09-08-2016

Wat je in je hart bewaart, raak je nooit kwijt….
Wij hebben, wegens ernstig nierfalen bij Demy, moeten besluiten haar op 09 augustus 2016 te laten inslapen. We zullen haar enorm missen!

Bij ons in huis woont ook Demy de Tibetaan. Demy is geboren op 31 december 2004. Zij is na 1 1/2 jaar bij ons komen wonen. Een Tibetaanse Terriër is een heel ander hondje dan een schapendoes! Zij zijn ontzettend gericht op de baas. Waar ik ben is Demy. Zij gaat door het vuur voor mij. Samen met Dorris en Donder vormen zij een leuke roedel.

Karakter:
De Tibetaanse Terriër, die dus eigenlijk een herdertje is, is een slim en leergierig hondje, dat over het algemeen erg met zichzelf is ingenomen. Het zijn opvallend lenige hondjes die ook buitengewoon hoog kunnen springen. Als echt Tibetaantje is deze hond erg vriendelijk en verdraagzaam, maar wie te ver gaat, wil hij niet meer kennen. De dieren lijken een duidelijk besef van eigenwaarde te hebben en vragen vriendelijkheid en respect. Het zijn schrandere honden die sportief van aard zijn en altijd bereid zijn iets leuks te ondernemen. De Tibetaan kan door zijn vacht zowel hitte als koude goed verdragen.

website_demy_1

Demy rolt graag van buik op rug en weer terug. Dat ze hierdoor buiten veel mee neemt in haar vacht mag duidelijk zijn! Strand of bos alles is heerlijk om doorheen te rollen. Bij de foto hieronder is het zelfs moeilijk te zien waar kop of kont zit!

demy g

Ook behendigheid vindt Demy heerlijk om te doen. Ze was hier zeer fanatiek in. Helaas moesten wij stoppen omdat het voor mij te zwaar werd.

behendigheid demy

Nog wat foto’s van Demy
Klik 1 x op de foto voor de ware grootte!

dishoek dec 2010 demy[1] demy friesland