D-nest 2012

Het eerste nestje van schapendoes Dorris en Boris:


ooievaar0310 geboren
De pups van het 1e nestje zijn 15 januari 2012 geboren. Alles gaat goed!
6 pups waarvan 5 reuen en 1 teef!
CollagesVoor de ware grote van alle foto’s, de foto 1 x aanklikken!

Koetje, Zwartje, Vlakje, Streepje, V-tje, Sterre
kluitje
Hier klimmen ze de berg al op80
 Dag 309
 Dag 4
33

week 2
Maandag 23/01/2012
Collages

De pups groeien goed! Ze hebben allemaal hun geboortegewicht al verdubbeld! Ze wegen nu boven de 5 en 6 ons! De geboortegewichten lagen tussen de 255 en 298 gram. Zwartje wordt waarschijnlijk een zwart-witte reu. Bij Vlakje twijfelen we nog maar het lijkt ook erg op zwart-wit! Heel leuk, zo vererft mamma Ella (moeder van Dorris) haar zwart-wit nog! De rest zijn blauwschimmeltjes net als Dorris. De neusjes zijn al verkleurd van roze bij de geboorte naar grijs/zwart. De oortjes staan al niet meer als vliegtuigvleugeltjes opzij maar hangen nu als echte oortjes naar beneden.Wat gaat dit allemaal snel! Ze hebben ook al ontdekt hoe ze moeten blaffen. Er komen af en toe blafgeluidjes uit de kist. Dorris is een prima moedertje. De verzorging door haar laat niets te wensen over. Zodra er een piepje uit de kist komt is ze er alweer bij.

 de wacht bij elkaar

De verdere week ontwikkelen ze zich weer verder. Ze proberen te lopen…… waggelen door de kist en vallen weer om. Maar ze gaan stug door! Klimmen is ook een nieuwe bezigheid, vooral van Sterre! Hij vond het wel leuk om eens buiten de kist te gaan kijken! Klimmen dus op je broer of zus en dan zo via de doodligrand naar buiten vallen! Oei, dat was toch wel een heel andere wereld, vlug wilde hij weer terug naar het veilige nest.
Zwartje klimt ook als de beste. Op de foto hieronder ligt hij op Dorris en half op de doodligrand te slapen. Geen makkelijke houding, maar daar zit hij niet mee.
De oogjes zijn bij een aantal open gegaan de afgelopen dagen. We hebben dus nog een paar waggelende blindgangers, maar dit zal snel goedkomen! 

klimmen slapen nagelpoot

Zondag 29-01-2012. Vandaag hebben wij een enthousiaste jonge a.s. puppyeigenaar op bezoek gehad! Zij is helemaal in de ban van de pups, zij heeft haar nagels gelakt met hondepootjes erop, hartstikke leuk!

Dinsdag 31-01-2012.
Vandaag is de doodligrand uit de kist gehaald. Moeder en kids hebben nu meer ruimte. De nageltjes zijn geknipt door een bevriende fokster. Dit voor de eerste keer, ze werden zo lang dat ze in je kleren bleven vastzitten.

Woensdag 01-02-2012.
De werpkist is uitgebreid met de ren eraan vast. Er zijn een paar pups die de wijde wereld willen gaan ontdekken. Ze worden steeds actiever en lopen nu echt. De oortjes zijn nu ook open, ze reageren duidelijk op de diverse geluiden in huis.

Donderdag 02-02-2012.
De pups zijn vandaag voor de eerste keer ontwormd. Over 2 weken krijgen ze de volgende kuur.

 

website knippen website op stap website liggen 3
 website spelen  website doos  website kluitje

Spelen, elkaar ontdekken en wat ze nog het meest doen: slapen! Nageltjes knippen, even in de doos om de kist schoon te maken enz. en ja de wijde werled is wel heel eng, vlug terug (middelste foto boven).

Vrijdag 03-02-2012.
Ze hebben hun eerste vlees gegeten. Ze vonden het heerlijk! Dit kregen ze in de ren, en gelijk is het spelen hier ook begonnen.

eten bakje eten spelen

Donderdag 9-2-2012.
De pups zijn aardig in de weer met elkaar! Spelen, dollen, schijngevechten enz. Eten van geweekte pupbrokken is ook lekker! Het worden al hele hondjes. Kijk maar..

9 febr kaart

Donderdag 16-02-2012
Alweer een week voorbij. Wat gaat dit allemaal toch snel. Deze week hebben we wat ander speelgoed in de ren gedaan. O.a. een tunnel! Nu dat heeft echt succes. Er zitten een paar belletjes in die zeer interessant zijn voor de pups. Ze spelen er erg graag mee, trekken aan de tunnel naar de andere kant van de ren, slapen er in enz.

slapen tunnel he wat doe jij bijten tunnel

De tunnel is “het” speeltje op dit moment!

Zaterdag 18-02-2012.
Zomaar wat momentjes van vandaag:

wie is de sterkste wie is de sterkste spelen1

Maandag 20-02-2012 zijn de pups voor de 2e keer ontwormd. Geen enkele pup heeft hier last van gehad.

Dinsdag 21-02-2012 zijn de pups voor het eerst buiten geweest. Dat was een feest. Ze vonden het allemaal prachtig dat hun wereld zo ruim werd opeens! Eng vonden ze het helemaal niet! Kijk maar mee….

wat zie jij drietal wat zie jij
tafel 3 allemaal wat is dit

Dinsdag 28 februari 2012.
Vandaag hebben de pups hun eerste enting gehad. Ze hebben zich kranig gehouden. In de auto naar de dierenarts en weer terug. 
Vanmiddag is de chipper geweest van de Raad van Beheer. Dus nu hebben ze allemaal hun officiële namen! Even voorstellen dan maar:
28 februari

Maandag 5 maart 2012.
Vandaag zijn wij voor de socialisatie met de pups naar het strand geweest. Een hele belevenis voor de kleintjes.

zo wat is dit 9 ze noemen dit strand 7 zeg broer 8
stelletje 2 waar zit in 6 huh 3
diesel 4 waar naartoe 1a zeg broer 8

 In het weekend van 10/11 maart 2012 zijn de pups uitgevlogen. De nieuwe baasjes waren heel blij, kijk maar…..

gijs g diesel djim
 Gijs  Diesel  Djim
 goed  joep a  kopje
 Daan  Joep  Donder blijft bij ons